Positieve cijfers Simac

Het Veldhovense Simac Techniek, leverancier van IT en elektronica, heeft een renderend jaar achter de rug. De omzet in 1996 steeg met 71 procent tot 297,4 miljoen gulden. De nettowinst nam met 35 procent toe tot 4,8 miljoen.

Simac heeft vorig jaar een wijziging van de waarderingsgrondslagen doorgevoerd. Goodwill wordt niet meer afgeboekt van het eigen vermogen, maar geactiveerd en afgeschreven. Het bedrijfsresultaat, de winst voor belastingen en de nettowinst werden hierdoor met 2 miljoen gulden negatief beïnvloed.
Simac verwacht voor 1997 een verdere groei van omzet en resultaat. De directie denkt aan een omzetniveau van rond de 400 miljoen en een winsttoename van 30 procent. Zonder verdere overnames - Simac kocht in 1996 S+P en afgelopen februari Has Nederland - schrijft het bedrijf in 1997 3,5 miljoen af op de betaalde goodwill voor acquisities.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-04-15T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.