Positieve geluiden Philips

Philips realiseerde in het eerste kwartaal 1997 een nettowinst van 460 miljoen gulden, tegenover 377 miljoen gulden in hetzelfde kwartaal van 1996. Voorts waren er nog buitengewone baten van 427 miljoen, voornamelijk voortvloeiend uit de openbare verkoop februari jongstleden van een deel van het belang in ASM Lithography.

De omzet bedroeg 1,6 miljard, een toename van 3 procent in vergelijking met het eerste kwartaal vorig jaar.
De omzetgroei werd vooral gerealiseerd in Latijns Amerika. De verkopen van de sector 'Consumentenproducten' stegen met 5 procent. De omzet van de sector 'Componenten en halfgeleiders' bleef op het niveau van vorig jaar. De drie procent hogere verkopen van componenten werden tenietgedaan door lagere verkopen van halfgeleiders. De verkopen van 'Software & services' lieten een bescheiden groei van 1 procent zien. 'Verlichting' kende een vergelijkbare omzet als in het eerste kwartaal van 1996. De omzetstijging van de sector 'Professionele producten en systemen' bedroeg 8 procent, waardoor het verlies afnam van 61 miljoen naar 54 miljoen gulden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-05-01T00:00:00.000Z Redactie Computable