Koers Forte in elkaar geklapt

Ondanks bemoedigende jaarcijfers is het aandelenfonds van Forte, leverancier van ontwikkelhulpmiddelen, in elkaar gezakt. De waarde van de aandelen halveerde.

Voor het boekjaar, dat op 31 maart eindigde, behaalde Forte een omzet van 63,1 miljoen dollar en een winst van 7,2 miljoen. Het jaar daarvoor draaide het Californische bedrijf nog een omzet van 30 miljoen en een verlies van 2 miljoen dollar.
Analisten dragen twee redenen aan voor de dalende aandelenkoers. De eerste is de bekendgemaakte, tegenvallende verwachte groei voor de eerste twee kwartalen van het nieuwe boekjaar. De tweede heeft te maken met een contract ter waarde van 5,5 miljoen dollar dat Forte met het telecommunicatiebedrijf US West afsloot. Details over het contract zijn niet vrijgegeven, waardoor investeerders achterdochtig zijn geworden over de meerwaarde van het contract op langere termijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-05-22T00:00:00.000Z Redactie Computable