Baan en CMG goede belegging

De afgelopen driekwart jaar is de gemiddelde aandelenkoers van de grote Nederlandse IT-bedrijven met 89 procent gestegen. Dat is meer dan het marktgemiddelde. Dit blijkt uit een peiling van analisten van ING Barings.

Oorzaak van de bovengemiddelde groei is de grote vraag naar millennium- en euro-oplossingen. De analisten verwachten dat de koers blijft stijgen, maar minder hard dan de afgelopen tijd. Het tekort aan gekwalificeerd personeel tempert de groei.
Een lange-termijninvestering in de IT-sector betaalt zich minder uit dan nu het geval is. Alleen beleggen in Baan- en CMG-aandelen is de moeite waard, verwacht de bank. In een vergelijkend onderzoek tussen Baan, CMG, Cap Gemini, Getronics, Ordina en Simac blijkt dat de marktgroei van Baan en CMG zich nog niet heeft vertaald in een hoge winst per aandeel. ING Barings is van mening dat dit de komende jaren gebeurt en adviseert om aandelen van deze bedrijven te kopen. Wie aandelen van de andere bedrijven in bezit heeft, krijgt eenhold als advies.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-06-09T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.