Beursgang Computer Company

Computer Company, dienstverlener op het gebied van computer- en telefoonnetwerken, maakt zich op voor een beursgang. Het bedrijf is klaar voor een notering aan de Europese elektronische beurs Easdaq onder de naam Comcom.

Ook beraadt Computer Company zich of een notering op een tweede effectenbeurs opportuun is. Beoogd wordt de beursintroductie, begeleid door de Belgische Generale Bank, na de zomer te laten plaatsvinden.
De onderneming is in 1992 van start gegaan en heeft in korte tijd veel succes geboekt. In 1996 werd een omzet behaald van 311 miljoen en een winst van 9,6 miljoen gulden. Het aantal medewerkers is inmiddels gegroeid tot vierhonderd.
90 Procent van de aandelen is in handen van Jan Kuijten, berucht van onder andere de HCS-affaire. In de jaren tachtig stak deze financier zijn geld in startende IT-bedrijven met een hoge winstverwachting. Zodra die naar de beurs gingen, verliet Kuijten de zaak. Bij HCS bleek na de beursgang dat het bedrijf verkeerd gefinancierd was waardoor het failliet ging. Kuijten leende Jos Houben, algemeen directeur van Computer Company, 30 miljoen gulden om het bedrijf op te richten. Houben verklaarde dat hij er alles aan doet om beleggers te laten zien dat Kuijten niet te veel invloed heeft.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-06-10T00:00:00.000Z Redactie Computable