Computer Company bang voor Kuijten

Computer Company wil af van zijn geldschieter Jan Kuijten. President Jos Houben meldt in het Financieele Dagblad dat het voor zijn bedrijf niet goed is wanneer het zo afhankelijk is van financiers.

"Ik wil niet langer afhankelijk zijn van schulden", zegt hij. Dat is de reden dat de hardwareketen in september naar de beurs gaat. Houben overweegt een dubbele beursgang: aan Damrak en de schermenbeurs Easdaq.
Houben benadrukt dat hij persoonlijk niets tegen Kuijten heeft, maar vindt dat een bedrijf niet moet worden aangestuurd door een persoon die alleen aan cijfers denkt. Op dit moment bezit Kuijten verreweg de meeste aandelen. De slechte naam die Kuijten als dubieus handelende geldschieter aan het ter ziele gegane HCS heeft overgehouden, heeft invloed op de voorbereidingen van de beursgang. Zo vergde het boekenonderzoek extra tijd. Computer Company maakte als onderdeel van Kuijtens investeringsbedrijf Reiss & Co gebruik van KPMG. Om iedere schijn van belangenverstrengeling te vermijden liet Houben de boekhouding van Computer Company begin dit jaar ook door Arthur Andersen controleren.
Ook bij de invulling van de beursgang is rekening gehouden met de faam van Kuijten. Hij moest weerhouden worden van herplaatsing van zijn aandelen, want anders zou direct een parallel met HCS worden gelegd. Daarom beperkt Computer Company zich tot een emissie van nieuwe aandelen. Kuijten heeft toegezegd zijn stukken de eerste zes maanden niet te zullen verkopen, waar hij formeel niet toe verplicht is. Daarna kan hij stapsgewijs zijn bij Reiss & Co ondergebrachte belang afbouwen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-06-24T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.