Goede jaarcijfers Oracle

Met een winst van 821 miljoen dollar bij een omzet van 5,68 miljard dollar heeft Oracle het boekjaar 1997 op 31 mei afgesloten. Dat zijn stijgingen van respectievelijk 33 en 35 procent in vergelijking met 1996.

De databaseleverancier sloot het vierde kwartaal af met een omzet van 1,95 miljard en een winst van 359 miljoen dollar. In het laatste kwartaal van 1996 waren de cijfers respectievelijk 1,46 miljard en 266 miljoen dollar.
Ondanks de positieve resultaten zakte de aandelenkoers op Wall Street. Volgens analisten ligt dat aan het feit dat Oracle weliswaar voldeed aan de verwachtingen, maar deze niet oversteeg. In een momenteel roerige databasemarkt, waar Informix verlies draait en Sybase herstellende is, kiezen beleggers voor een voorzichtige houding.
Oracle behaalde het afgelopen boekjaar de meeste inkomsten uit de verkoop van applicaties. De verkoop ervan groeide met 62 procent in vergelijking met vorig jaar. Het management toonde zich ook tevreden met de prestaties van Europa, dat met een groei van 22 procent weer eens positief bijdroeg aan het bedrijfsresultaat. Vooral Groot-Brittannië draaide goed; Frankrijk, Italië en Duitsland kunnen beter, aldus Oracle.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-07-04T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.