Psion: bedrijf van het jaar

De Europese zakenpersfederatie Upefe heeft Psion uitgeroepen tot Europees bedrijf van het jaar. De Britse computer- en softwarefabrikant krijgt de prijs omdat het een nichemarkt heeft aangeboord binnen de computerindustrie waarin het eenderde van het marktaandeel claimt.

Het betreft de ontwikkeling, fabricage en distributie van palmtopcomputers. Psion volgt hiermee Sap op, dat de prijs in 1996 kreeg toebedeeld.
Bij Upefe zijn 42 kranten en tijdschriften uit 22 landen aangesloten. De invalshoek van de activiteiten is financieel-economisch. De federatie nam haar beslissing voor de prijs op basis van een analyse van ruim vierduizend jaarverslagen. Daaruit kwamen vier genomineerden naar voren: Psion, Randstad, Reuters en het Zweedse Autoliv. Criteria waren rendement per aandeel, winst uit gewone bedrijfsvoering, nettowinst per medewerker, winstontwikkeling in de laatste drie jaar en verschuiving van het medewerkersbestand.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-07-04T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.