Groeifonds krijgt injectie Microsoft

Microsoft steekt 740 miljoen gulden in het obligatie-groeifonds van ABN Amro. De omvang van het fonds stijgt daardoor tot ruim 3,8 miljard gulden. Het groeifonds is genoteerd aan de Amsterdamse effectenbeurs en belegt in obligatieleningen die door de overheid of grote bedrijven worden verstrekt.

Als motivatie geeft Microsoft op dat het een gedeelte van zijn contanten verspreid wil investeren. De investering in het ABN Amro-fonds representeert 4 procent van het kasgeld. Het softwarebedrijf heeft het fonds uitgekozen omdat de combinatie van solide prestaties en een conservatief management aanspreekt.
Naast ongeveer drie miljoen aandelen krijgt Microsoft twintig van de honderd prioriteitsaandelen die ABN Amro zelf heeft in het fonds. Het totaal aantal gewone aandelen komt na de transactie uit rond de zestien miljoen stuks. De bank heeft met de softwaregigant een regeling getroffen waardoor Microsoft zijn aandelen rechtstreeks kan aan- en verkopen tegen een vastgestelde prijs. Verhandeling op de beurs van het pakket zou door de enorme omvang teveel invloed hebben op de koers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-07-04T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.