Bescheiden winst voor Borland

In het eerste kwartaal van het boekjaar 1998 - eindigend op 30 juni 1997 - behaalde Borland een bescheiden 79.000 dollar nettowinst bij een omzet van 41,79 miljoen. Hiermee bereikte het bedrijf een bijna break even-situatie (1e kwartaal 1997: omzet 38,15 miljoen dollar, verlies 21,8 miljoen).

Een belangrijke doelstelling vanchief executive officer Delbert Yocam - het substantieel verlagen van de uitgaven - werd hiermee behaald. De inkomstenstroom is bij Borland redelijk stabiel; het beheersen van de totale kosten vormde lange tijd een groot probleem.
Het hernieuwde vertrouwen van de markt komt tot uiting in een kapitaalsinjectie van 25 miljoen dollar. De Amerikaanse investeringsmaatschappij Promethean Investment Group kocht voor dit bedrag preferente aandelen van Borland. De software-ontwikkelaar heeft dit geld nodig om uitbreidingen te financieren. Borland gaat zich hierbij richten op het aanbieden van objectgeoriënteerde hulpmiddelen en technologieën voor het maken van bedrijfsnetwerken voor Internet, intranet en extranet. Volgens Yocam is de constructie van dit soort netwerken een van de uitdagingen voor IT-bedrijven in de komende jaren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-08-12T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.