Dalende omzet Tulip

De omzet van Tulip is het eerste halfjaar in vergelijking met 1996 gedaald. De PC-fabrikant haalde 222 miljoen gulden binnen, tegenover 266 miljoen in dezelfde periode vorig jaar. Het nettoverlies is uitgekomen op 6,8 miljoen gulden ten opzichte van een verlies van 12,7 miljoen in het eerste halfjaar van 1996.

Tulip heeft begin dit jaar een nieuwe assemblagefabriek in gebruikgenomen. De teruglopende omzet is te wijten aan dubbele huisvestingskosten en extra startkosten, zegt het bedrijf. Volgens een woordvoerder zijn die problemen gebruikelijk wanneer een nieuwe manier van produceren ter hand wordt genomen. Tulip is vanbuild-to-inventory overgegaan opbuild-to-customer. De startmoeilijkheden zijn inmiddels opgelost en er kan weer betrouwbaarder worden geleverd. Tulip verwacht daardoor in het tweede halfjaar een omzetstijging te halen. De directie denkt zelfs 1997 met winst te kunnen afsluiten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-08-15T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.