Verlies Compuserve valt mee

Compuserve leidt in het kwartaal eindigend op 31 juli een verlies van 4,1 miljoen dollar. In het voorgaande kwartaal verloor het bedrijf nog 12,2 miljoen dollar. Bezuinigingen op ondermeer marketing hebben tot de betere resultaten geleid. De omzet viel terug van 208 miljoen naar 206 miljoen dollar.

Het afgelopen kwartaal verloor de onlinedienst 94 duizend abonnees. Daarmee loopt het aantal Amerikaanse leden terug tot 1,433 miljoen. Ook in Europa daalt het aantal abonnees, terwijl tot voor kort sprake was van groei. Op 31 juli waren er 872 duizend Europese leden, twintigduizend minder dan het vorige kwartaal. In Nederland schommelt het aantal abonnees rond de vijftigduizend. In de VS geldt per 1 oktober een marktconform vast tarief voor ongelimiteerde toegang. Terwijl de meeste concurrenten 19,95 dollar berekenen, vraagt Compuserve nu 24,95. Voor Nederlandse abonnees geldt dit aanbod voorlopig niet.
De Network Services-divisie blijft goed presteren. Deze afdeling, gericht op de zakelijke markt, is inmiddels goed voor 37 procent van de omzet. H&R Block, grootaandeelhouder van Compuserve, wil al geruime tijd van zijn aandelen af. Daarvoor is men nog steeds in onderhandeling met belangstellenden als America Online en Welsh, Carson, Anderson & Stowe.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-08-26T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.