Winst HP blijft achter

Hewlett-Packard (HP) geeft toe dat het derde kwartaal van het boekjaar 1997 teleurstellend is verlopen. Het bedrijf is er niet in geslaagd de stijgende omzet om te zetten in een krachtige groei van de winst.

De omzet in het derde kwartaal, dat op 31 juli werd afgesloten, steeg met 15 procent tot 10,5 miljard dollar. De winst vertoont een stijging van 45 procent naar 617 miljoen dollar. De toename is voor een groot deel te danken aan het afstoten van de fabricage van harde schijven in 1996. Had HP deze activiteit aangehouden, dan zou het winstpercentage 11 procent zijn geweest.
Marktanalisten hadden een grote toename verwacht.Chief executive officer Lew Platt wijt de achterblijvende winst aan toenemende kosten en tegenvallende opbrengsten op de markt van medische apparaten. Platt was wel te spreken over de omzetgroei van de sectoren PC's, apparaten voor het testen van chips en printerproducten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-08-26T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.