Wisselend eerste halfjaar 1997 KPN

Koninklijke PTT Nederland boekte in het eerste halfjaar een winst van 1,3 miljard. Dat is 8,8 procent meer dan in de eerste helft van vorig jaar. Het concern dankt de winstgroei aan PTT Post.

PTT Telecom groeide nauwelijks door de prijsconcurrentie op de telefoniemarkt. Het resultaat deelnemingen was voor het eerst positief (27 miljoen gulden).
De omzet van KPN nam toe met 4,5 miljard tot 14,8 miljard gulden. Daarvan leverde PTT Post 7,3 miljard gulden, een groei van 4,1 miljard in vergelijking met het eerste halfjaar van 1996. Deze meer dan verdubbeling kwam tot stand door acquisities van koeriersbedrijf TNT en het gelieerde GDEW. PTT Telecom zag zijn omzet met 7,4 procent stijgen tot 7,4 miljard gulden. De stijging is voor ruim 80 procent gerealiseerd bij mobiele telecommunicatiediensten en nationale telefonie. De prijzen staan onder druk door felle concurrentie in de mobiele en internationale telefonie. Ook zegt PTT Telecom dat de aanwijzing van de minister over de tarieven voor huurlijnen een negatief prijseffect heeft veroorzaakt. Verwacht wordt dat de prijsdalingen bij internationale telefonie krachtiger doorzetten.
De splitsing van KPN, die de Raad van Bestuur op 17 juni jongstleden aankondigde, zal in 1998 naar verwachting worden uitgevoerd. KPN wordt dan opgesplitst in twee zelfstandige partijen: een logistieke/distributie-onderneming en een telecommunicatie-bedrijf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-09-05T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.