Positieve halfjaarcijfers Simac

Simac Techniek sloot het eerste halfjaar van 1997 af met een omzet van 204,7 miljoen en een winst van 2,7 miljoen gulden. Dat zijn toenames van respectievelijk 72 en 31 procent.

Verder werd 2 miljoen gulden afgeschreven op betaalde acquisities. Wanneer dit bedrag wordt opgeteld bij de resultaten, komt de nettowinst uit op 4,6 miljoen gulden (plus 96 procent).
Het Veldhovense bedrijf, actief als leverancier op de gebieden industriële elektronica en informatietechnologie, zag vooral de IT-activiteiten in de Benelux, zoals netwerk- en systeemintegratie en dienstverlening, sterk toenemen. De groei van de omzet is voor de helft autonoom. De andere helft komt van de overgenomen bedrijven Lorjé Computers en HAS Nederland.
Om de groei en andere acquisities te financieren heeft Simac begin juli het garantievermogen uitgebreid met 35 miljoen gulden via een emissie van 150 duizend aandelen en een achtergestelde lening van tien miljoen gulden. De directie verwacht voor geheel 1997 een omzet van vijfhonderd miljoen gulden en een nettowinst die 30 tot 50 procent zal toenemen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-09-16T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.