Resultaat Oracle stelt teleur

Oracle rapporteert in het eerste kwartaal van het boekjaar 1998 een omzet van 1,37 miljard dollar en een winst van 150 miljoen. Dat zijn stijgingen van 30 en 33 procent in vergelijking met vorig jaar.

Toen realiseerde het softwarebedrijf in dezelfde periode een omzet van 1,05 miljard en een winst van 113 miljoen dollar. De behaalde winst in het afgelopen kwartaal, dat op 31 augustus sloot, is exclusief acquisitiekosten. Wanneer deze worden meegerekend, zou de winst niet verder komen dan 40,5 miljoen dollar.
Analisten bestempelden de resultaten als teleurstellend. Zij hadden een omzet van 1,4 miljard dollar verwacht. Vooral de inkomsten uit de databasesoftware - Oracle's kernactiviteit - vielen tegen. Deze groeiden slechts met 6 procent. De verwachting was dat door de introductie vanOracle 8 de licentieverkoop met 20 procent zou stijgen. Ook dachten investeerders dat Oracle had kunnen profiteren van de problemen bij naaste concurrenten Sybase en Informix. Maar volgens één van hen viel over de hele breedte van de markt de verkoop van licenties tegen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-09-22T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.