Polydoc nog in de rode cijfers

Het softwarebedrijf Polydoc, debutant op de nieuwe Nmax beurs voor kleine high-tech ondernemingen, kampt met oplopende verliezen. De eerste zes maanden van dit jaar leed het een verlies van 2,5 miljoen gulden, tegen een verlies van 860 duizend gulden in dezelfde periode van 1996.

Polydoc schrijft het negatieve resultaat toe aan hoge aanloopkosten. Tegenover een omzet van 392 duizend gulden staat een aantal nieuwe producten op gebied van taal-, kennis- en informatiemanagement. Al deze software zit tegen de introductiefase aan.
Polydoc zegt dat de eerste klanten voor de poort staan. Als enkele grote orders definitief doorgaan, kan het Hoofddorpse bedrijf dit jaar uit de rode cijfers komen. Optimistische voorspellingen gaan zelfs uit van winst over heel 1997. Polydoc is gespecialiseerd in software om de productiviteit van documentcreatie en -beheer te verhogen. Verder is zijn hoop gevestigd op taaltechnologie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-10-01T00:00:00.000Z Redactie Computable