Apple diep in rode cijfers

Apple is nog dieper in de rode cijfers gedoken. Het op 26 september afgesloten boekjaar leverde een verlies van een miljard dollar op, vergeleken met een negatief bedrijfsresultaat van 816 miljoen dollar in het voorgaande jaar.

De omzet kelderde met 28 procent tot 7,1 miljard dollar. Het verlies is mede veroorzaakt door reorganisatielasten van 217 miljoen dollar en bijzondere voorzieningen in de orde van grootte van 450 miljoen dollar in verband met de aankopen van Next Software en Power Computing.
Apple sloot het vierde kwartaal af met een verlies van 24 miljoen dollar, tegenover een winst van acht miljoen in dezelfde periode in 1996. De omzet zakte met 31 procent tot 1,61 miljard dollar. Tegenvallende afzet in het buitenland, met name in Japan, speelde het concern parten. Wanneer de buitengewone lasten van 137 miljoen dollar worden meegenomen, loopt het verlies zelfs op tot 161 miljoen. Het bedrijf trok in dit kwartaal 62 miljoen dollar uit voor reorganisaties en was 75 miljoen kwijt aan afschrijvingen na de overname van Power Computing. Lichtpuntjes waren de verkoop van educatieve software (vijfhonderd miljoen dollar) en de grote vraag naar het nieuwe besturingssysteemMac OS 8. Van de nieuwe versie zijn zo'n twee miljoen kopieën verkocht, maar dat was niet genoeg om het vierde kwartaal te redden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-10-16T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.