Cabletron presteert onder de maat

Met een omzet van 371,3 miljoen dollar en een winst van 57,6 miljoen heeft Cabletron Systems een tegenvallend tweede kwartaal achter de rug. Hoewel de omzet met 9 procent toenam in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar (340,9 miljoen), daalde de winst voor belastingen met 10 procent (1996: 64 miljoen).

De terugval is te wijten aan de lagere prijzen van nieuwe producten. Verder heeft Cabletron een extra post van 27,1 miljoen dollar in rekening moeten brengen voor het investeren in Ipsilon Networks, een aanbieder van IP-switches. Wanneer dit wordt doorberekend, komt de winst van het tweede kwartaal uit op 30,5 miljoen dollar.
In het eerste kwartaal van 1997 realiseerde de leverancier van producten voor netwerken ook al een tegenvallende winst (58,8 miljoen dollar) bij een omzet van 362,7 miljoen. De pas aangesteldechief executive officer Don Reed maakt in december een nieuwe strategie bekend. Hij volgt oprichter Robert Levine op, die op 1 december aanstaande aftreedt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-10-20T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.