Beroerde resultaten voor AMD

Advanced Micro Devices (AMD) heeft in het derde kwartaal van 1997 een verlies geleden van 31,6 miljoen dollar. De omzet kwam uit op 596 miljoen dollar, een stijging vergeleken met de 456,8 miljoen in dezelfde periode vorig jaar. Ook toen leed de chipfabrikant verlies (38,3 miljoen).

De cijfers van het derde kwartaal zijn slechter dan analisten hadden verwacht. Volgens topman W.J. Sanders III is dit te wijten aan problemen rond de verkoop en productie van de nieuwe AMD-K6 processoren. Hoewel de inkomsten uit de verkoop van deze chips toenamen in vergelijking met het tweede kwartaal, drukten lagere prijzen en een tegenvallend aandeel in de 233 MHZ-computers de uiteindelijke opbrengst. Ook werd de productiedoelstelling van twee miljoen eenheden niet gehaald. In het derde kwartaal produceerde AMD één miljoen eenheden. Het vergroten van de productie krijgt in het volgende kwartaal prioriteit.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-10-20T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.