Lauwe reacties op herstel TI

Texas Instruments (TI) liet in het derde kwartaal van 1997 wisselende resultaten zien. De omzet kwam uit op 2,5 miljard dollar, maar steeg slechts met 3,9 procent vergeleken met de 2,4 miljard van een jaar geleden.

De winst, exclusief bijzondere posten, steeg echter fors: van 13 miljoen dollar in 1996 naar 239 miljoen dit jaar. Vooral de verkoop van chips voor digitale mobiele telefoons liep goed.
Extra inkomsten verkreeg TI in het derde kwartaal door de verkoop van zijn militaire activiteiten. Dat leverde 1,47 miljard dollar op. Als dat bedrag wordt doorberekend, komt de nettowinst uiteindelijk op 1,71 miljard dollar, tegenover een verlies van 147 miljoen in het derde kwartaal van 1996 wanneer de reorganisatielasten worden meegenomen.
De financiële wereld reageerde lauw op het herstel van TI. Investeerders maken zich zorgen over de inzakkende markt van de gangbare geheugenchips. Het bedrijf uit Dallas heeft zich de afgelopen jaren na talloze reorganisaties vooral op de productie van halfgeleiders gestort; daarmee haalde het in het afgelopen kwartaal 84 procent van zijn inkomsten binnen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-10-23T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.