Multihouse blijft kwakkelen

De surséance van betaling waarin Multihouse verkeerde, heeft het bedrijf in de rode cijfers gedrukt. In het eerste halfjaar werd er 3,8 miljoen gulden verlies geleden, tegen een winst van 114 duizend gulden in dezelfde periode vorig jaar.

De omzet kelderde met 23,5 procent tot 27,8 miljoen gulden. Het eigen vermogen bedroeg medio dit jaar 4,2 miljoen gulden. Dit komt overeen met een solvabiliteit (eigen vermogen/totaal vermogen) van 17 procent.
Multihouse is op 1 juli overgenomen door Sanderink Beheer. Die heeft een reorganisatie doorgevoerd waarvoor 2,7 miljoen gulden is uitgetrokken. Een meevaller is een verzekeringsuitkering van zeven ton. Het softwarebedrijf kampt door de eerdere surséance met tal van problemen, zoals wegblijvende opdrachtgevers en vertrekkende werknemers. De directie durft geen concrete voorspellingen te doen, maar verwacht dat het resultaat over het lopende semester minder slecht zal zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-11-04T00:00:00.000Z Redactie Computable