Toekomstplan drukt winstcijfer EDS

In het derde kwartaal van 1997 boekt EDS een winst van 246,8 miljoen dollar. Dat is beduidend lager dan de winst van een jaar geleden (266,4 miljoen). Wanneer een extra reorganisatielast van 25,9 miljoen dollar wordt meegerekend, zakt de winst zelfs naar 230,2 miljoen dollar.

De omzet in het derde kwartaal steeg van 3,57 miljard in 1996 naar 3,73 miljard dollar in dit jaar. Voorts haalde het bedrijf voor 4,4 miljard dollar aan nieuwe opdrachten binnen, waaronder een tienjarig uitbestedingscontract met de Commonwealth Bank of Australia.
Het Amerikaanse IT-concern bevindt zich momenteel in een herbezinningsproces. Onder de naamFuture by Design wil de directie de organisatie stroomlijnen om beter op de eisen van de markt te kunnen inspelen. Ook moeten de kosten omlaag, ondermeer door het terugdringen van deoverhead. EDS wil door het programma jaarlijks zevenhonderd miljoen dollar besparen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-11-10T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.