Triple P laat licht herstel zien

In het derde kwartaal van 1997 heeft Triple P een nettowinst gerapporteerd van 87 duizend gulden. De omzet kwam uit op 72,8 miljoen gulden. In hetzelfde tijdsbestek vorig jaar realiseerde het softwarebedrijf een omzet van 68,1 miljoen en een verlies van 22,6 miljoen gulden (inclusief reorganisatiekosten van 15,1 miljoen gulden).

Drie maanden geleden was het bedrijf op sterven na dood nadat het opnieuw verlies (4,8 miljoen) had geleden. Een nieuwe reorganisatieronde, die 28 miljoen gulden kostte, zou de laatste strohalm zijn om de telkenmale aangekondigde ommekeer teweeg te brengen. Het lijkt erop dat Triple P eindelijk het tij heeft weten te keren. Bestuursvoorzitter J. Baud is druk doende verliesgevende en niet-strategische bedrijfsonderdelen af te stoten. Eén daarvan is het onderdeel Transport & Logistics, dat aan Groeneveld Groep is verkocht. De 22 medewerkers stappen over. Groeneveld is een bedrijf uit Gorinchem dat efficiëntie-verhogende producten voor de industrie en de transportsector levert. Het Triple P-onderdeel levert software voor vervoersbedrijven. De eerste negen maanden van dit jaar realiseerde het een omzet van 5,6 miljoen gulden, maar was het verliesgevend (bijna drie miljoen). Over de grootte van het overnamebedrag wil Triple P geen uitspraken doen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-11-19T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.