Managed hosting door True

Exact: de laatste der Mohikanen

 

Exact Software verwacht dit jaar een omzet van 205 miljoen en een winst van twintig miljoen gulden te behalen. Vorig jaar realiseerde het bedrijf een omzet van 168,8 miljoen en een winst van 16,4 miljoen gulden.

De nettomarge is al een paar jaar zo'n 10 procent. Directeur Lucas Brentjens acht een hoger rendement op korte termijn haalbaar, maar vindt een stabiel rendement op een langere termijn belangrijker.
Exact, leverancier van administratieve en logistieke softwarepakketten, wil internationaal uitbreiden. Daarvoor herstructureert het zijn productlijn, opent het wereldwijd kantoren en zoekt het gewillige overnamekandidaten. Het bedrijf kiest er niet voor om op korte termijn naar de beurs te gaan. Brentjens beseft dat Exact daarmee zo'n beetje de laatste der Mohikanen is, maar: "Onze acquisities vereisen momenteel geen extra kapitaal."
Op de vraag of de kans groot is dat Exact zelf wordt overgenomen, schudt Brentjens het hoofd. "Bedrijven gooien wel eens een visje uit, maar we zijn niet te koop voor geld. Alleen partijen die iets meenemen waardoor we onze doelstellingen kunnen bereiken, hebben een kans. Maar die zijn we nog niet tegengekomen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/206717). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×