Cabletron is nog steeds van slag

Het gaat niet goed met Cabletron. De leverancier van netwerkproducten verwacht tegenvallende resultaten in het derde kwartaal. De omzet zal tussen de 330 en 340 miljoen dollar uitkomen, een daling vergeleken met een opbrengst van 361 miljoen dollar een jaar geleden.

Gebaseerd op deze geschatte uitkomst zal de nettowinst eveneens dalen in vergelijking met een jaar geleden. Wall Street meende op een omzet van 390 miljoen te kunnen rekenen. De aangekondigde tegenvallers veroorzaakten dan ook een scherpe terugval in de aandelenkoers van Cabletron.
Het bedrijf kwakkelt al geruime tijd. Ook het eerste en tweede kwartaal lieten zwakke resultaten zien. De directie heeft het lek nog niet boven water gekregen en vlucht in excuses als een te hoge kostenstructuur, prijsverlagingen, tegenvallende verkopen vanswitches enhubs en een vertraging in het rondkrijgen van nieuwe overheidscontracten. Ook zegt het bedrijf dat het leeuwendeel van zijn orders meestal aan het eind van een kwartaal binnenkomen, waardoor het moeilijk is om van tevoren een goede schatting van de opbrengsten te maken.
Cabletron kondigt als gevolg van de misère een herstructurering aan, gericht op het verbeteren van distributiemethoden, het sluiten van samenwerkingsverbanden en het zoeken naar partners. De netwerkdienstverlener trekt hiervoor een post van 25- à dertig miljoen dollar uit, die ten laste komt van het vierde kwartaal. Of er ook banen worden weggesneden, is nog niet bekend.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-12-08T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.