KPN wil Getronics kopen voor 766 miljoen euro

KPN Getronics

KPN heeft een bod uitgebracht op de aandelen van Getronics. Het telecombedrijf biedt de aandeelhouders 6,25 euro per aandeel. Volgens de bedrijven zou een combinatie van de twee een vooraanstaande leverancier van ict-diensten opleveren.

KPN wil dienstverlener Getronics kopen. Het telecombedrijf maakte vanochtend bekend dat het een bod wil uitbrengen van 6,25 euro per aandeel Getronics. Dat komt neer op een prijs van 766 miljoen euro in totaal. KPN denkt dat een combinatie van de twee bedrijven een vooraanstaande leverancier van geïntegreerde ict-diensten zal opleveren. De Raad van Commissarissen en de Raad van Bestuur van Getronics steunen het besluit unaniem.

KPN wil een nieuwe Raad van Bestuur en Raad van Commissarissen van Getronics benoemen. De huidige ceo van Getronics, Klaas Wagenaar ligt bij de dienstverlener Getronics onder vuur. "Aangezien de onderneming aan een nieuwe fase begint, zijn wij van mening dat wij voldoende ruimte aan nieuwe leiding moeten bieden om door te bouwen op de sterke positie van de nieuwe combinatie", aldus Wagenaar.

Het bod past in de ict-strategie van KPN om in de zakelijke markt te transformeren naar een leverancier van ict-diensten. In het persbericht laat KPN weten dat het Getronics' strategie wil voorzetten en zich wil blijven focussen op activiteiten in Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk en Noord-Amerika. "Telecomunicatie en it-diensten lopen in toenemende mate in elkaar over. Meer en meer ondernemingen bundelen hun telecommunicatie en it-behoeften waarbij alle diensten bij een dezelfde aanbieder verkregen worden", aldus Ad Scheepbouwer, ceo van KPN.

Corporate solutions

KPN is van plan zijn eigen ict en corporate solutions activiteiten te integreren in Getronics. Verwacht wordt dat de merknaam Getronics behouden blijft. Deze wordt volgens KPN sterk gewaardeerd door de klanten van Getronics. KPN gaat in de toekomst de activiteiten overwegen die onvoldoende gerelateerd zijn aan de overige activiteiten.

KPN heeft in Nederland en België al activiteiten die overeenkomen met de activiteiten van Getronics in deze landen. Na afronding van het bod zal KPN de bijbehorende functies bekijken. Verwacht wordt dat het aantal ontslagen beperkt is.

KPN en Getronics spraken vorig jaar ook al over een overname. De gesprekken liepen toen op niets uit.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Op zich een heel interessante fusie/overname. Maar: daar waar je meer en meer begint te zien hoe belangrijk nou juist het centraal stellen van bedrijfsprocessen is, VOORAFGAAND aan ICT - en dan de bedrijfsprocessen zoals gezien door de business professionals en niet de bedrijfsprocessen gezien door een ICT-bril, ziet dit fusieplan eruit als toch wel weer erg technologie-gedreven.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij KPN

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-07-30T10:14:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.