Silicon Graphics in de beklaagdenbank

Het aantal aandeelhouders, dat rechtszaken tegen Silicon Graphics (SGI) aanspant, staat inmiddels op vier. Barrack, Rodos & Bacine uit Philadelphia diende eveneens een klacht in over topmanagers van SGI.

Deze zouden misleidende uitspraken hebben gedaan om de aandelenkoers positief te beïnvloeden. SGI gaf als commentaar dat het zich met hand en tand tegen de aanklachten zal verdedigen.
Volgens de boze aandeelhouders zijn bij de onverwacht positieve resultaten van het vierde kwartaal van het boekjaar 1997 orders van het eerste kwartaal van het fiscale jaar 1998 meegenomen. Door dit goede nieuws steeg de aandelenkoers. Medewerkers van SGI zouden 290 duizend aandelen hebben verkocht, waarmee ze 7,4 miljoen dollar incasseerden. Daardoor liet het eerste kwartaal van het boekjaar 1998, dat op 28 oktober werd afgesloten, een fors verlies van 37 miljoen dollar zien. De aandelenkoers van het bedrijf zakte vervolgens behoorlijk. Topman Ed McCracken trad af na dertien jaar trouwe dienst en er zouden tussen de zevenhonderd en duizend banen worden geschrapt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-12-15T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.