Industri-Matematik valt erp-markt aan

Het Zweedse Industri-Matematik heeft in het op 31 oktober afgesloten tweede kwartaal een omzet bereikt van 23,2 miljoen dollar. Dat is 72 procent meer dan in de vergelijkbare periode vorig jaar. De nettowinst kwam uit op 3,2 miljoen dollar, tegenover 549 duizend dollar in het tweede kwartaal van het vorige boekjaar.

De omzet na zes maanden in de huidige verslagperiode bedroeg 39,9 miljoen dollar, tegenover 22,7 miljoen dollar een jaar geleden. Het bedrijf boekte een halfjaarlijkse winst van 3,8 miljoen dollar. In de eerste zes maanden van het vorige fiscale jaar leed het nog een verlies van 513 duizend dollar.
Industri-Matematik levert orderafhandelingssoftware voor grote productie- en groothandelsbedrijven. De omzet afkomstig uit softwarelicenties nam in het verslagkwartaal toe met 107 procent tot tien miljoen dollar. Volgens topman Stig Durlow verliezenenterprise resource planning-pakketten langzaam terrein aansupply chain-oplossingen van ondermeer zijn onderneming. De leverancier voltooide onlangs een aandelenemissie die geleid heeft tot een kapitaalinjectie van 76,8 miljoen dollar. Het geld is nodig voor uitbreidingen in verticale marktgebieden. Industri-Matematik werkt hierbij samen met Oracle.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-12-15T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.