Ontslagen en sluitingen bij Cabletron

Nog voordat de officiële kwartaalcijfers bekend zijn gemaakt heeft Cabletron besloten tot een vergaande reorganisatie. Naast het sluiten van de fabrieken in Nashua (NH) en Andover (MA) kort het bedrijf het personeelsbestand met 10 procent, wat neerkomt op zeshonderd arbeidsplaatsen.

Deze operatie gaat ongeveer dertig miljoen dollar kosten. Dat wordt in zijn geheel afgeschreven over het laatste kwartaal. Cabletron verwacht dat de herstructurering een jaarlijkse kostenreductie oplevert van vijftig- tot zestig miljoen dollar. Volgens het management blijven de plannen om DEC's Digital Network Products Group over te nemen overeind staan.
Analisten zijn van mening dat de voorgenomen reorganisatie te weinig effect zal hebben. "De plannen van Cabletron gaan niet diep genoeg", aldus Gina Sockolow van Schroder. "De dertig miljoen dollar is niet genoeg om grip op de problemen te krijgen. Met alleen snijden in arbeidsplaatsen en sluiten van fabrieken is men er niet. Ook moet iets gedaan worden aan het te laat uitbrengen van nieuwe producten en aan het huidige - te smalle - wereldwijde distributienetwerk."
Noel Lindsay van DMG Technology gaat nog een stap verder door te stellen dat netwerkleverancier nu zelf een geschikte overnamekandidaat wordt. Een woordvoerder van Cabletron ontkent dat met kracht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-12-17T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.