KPN haalt meer opbrengsten uit zakelijke markt

De omzet van KPN daalde het afgelopen jaar vergeleken met het jaar ervoor, maar het telecombedrijf haalde meer opbrengsten uit de zakelijke markt. Het bedrijf maakte vandaag ook bekend een bod uit te brengen op Getronics, dat de omzet in het eerste half jaar van 2007 verder zag afnemen.

De omzet van KPN was het afgelopen halfjaar lager dan het eerste halfjaar van 2006. Het telecombedrijf behaalde een omzet van 5,936 miljard. Volgens KPN ligt de omzet op koers om aan de verwachtingen te voldoen.

Het bedrijf haalde meer opbrengsten uit de zakelijke markt, dan het jaar ervoor. Het verlies van de traditionele spraakdiensten wordt binnen dit segment overtroffen door de groei van nieuwe (beheerde) ip-diensten. Het aantal mobiele klanten op de zakelijke markt steeg het afgelopen jaar met 14 procent. Deze groei schrijft KPN voornamelijk toe aan de grotere vraag naar datakaarten en M2M-producten.

Consumentenmarkt
De opbrengsten uit de consumentenmarkt daalden met 31 miljoen euro. De groei van mobiele en internetdiensten kon de afname van de vaste spraakdiensten maar gedeelte compenseren.

Getronics
KPN bracht vandaag naar buiten dat het een bod uitbrengt op de aandelen van Getronics. De dienstverlener leed voor het tweede opeenvolgende jaar verlies. De omzet van Getronics daalde, vergeleken met het vorig jaar, met twee procent naar 1,28 miljard.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-07-30T11:30:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.