Pentium met MMX stelt nog teleur

Gisteren introduceerde Intel eindelijk een Pentium met verbeterde mogelijkheden voor multimedia. Op den duur zullen alle Intel-processoren zijn uitgerust met deze zogenaamde MMX-technologie.

De eerste ervaringen met de nieuwe chip stellen echter teleur. Bestaande software draait slechts 10 tot 20 procent sneller en de winst met toegesneden MMX-software voor media-toepassingen zou geen 100, maar slechts 60 procent zij. Bovendien belasten ze de Petium zo zwaar dat andere applicaties hiervan last ondervinden.
De chip zou dan ook ver achterblijven bij de multimedia-processoren van Philips, Cromatic Research en Samsung. Om de tekortkomingen van MMX te verdoezelen zou Intel extra chips op het moederbord plaatsen. Intel spant zich tot het uiterste in om met MMX voet aan de grond te krijgen. Zo geeft men de technologie ook aan rivalen AMD en Cyrix in licentie om de markt voor MMX-software zo groot mogelijk te maken. Daarnaast houdt men de prijzen laag. De 166 MHz- en 200 MHz-versies van Pentium-processoren met MMX zijn slechts 5 dollar duurder dan hun broertjes zonder MMX.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-01-09T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.