Managed hosting door True

Philips toont Trimedia-processor

 

Philips Semiconductors heeft op de Macworld Expo te San Francisco haar nieuwe trots, de Trimedia processor, getoond. Rond deze processor zal een nieuwe generatie van multimedia-systemen worden gebouwd.

Bezoekers van de beurs konden kennismaken met Mpeg-2 video op de nieuwe processor. Een verbeterde geluidskwaliteit en grafische weergave zijn hiermee mogelijk. Ook werd de geavanceerde Mpeg-4-techniek getoond, die moet leiden tot een hele reeks van nieuwe applicaties.
De Trimedia-processor blijkt al in staat te zijn tot geavanceerde vormen van videoconferenties, AC-3 'surround sound' audio en audiosynthese. Het voornemen bestaat de processor in te bouwen in nieuwe Apple-computers. De processor wordt gezien als een concurrent van de nieuwe MMX-processors van Intel. Trimedia zou heel flexibel zijn en een open programmeeromgeving bieden. De processor heeft de kracht om audio, video, graphics en communicatie-data gelijktijdig te verwerken. De mediaprocessor gebruikt een vliw (very long instruction word) architectuur en innovatieve compilers om meerdere handelingen tegelijk te kunnen uitvoeren.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/206817). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.