SGI koerst af op Windows NT

De recent onthulde samenwerking tussen Silicon Graphics (SGI) en Microsoft op het gebied van grafische technologieën, gaat veel verder dan eerst bekend was. Het blijkt nu dat SGI zijn zakelijke model omgooit en grafische systemen voor Windows NT gaat leveren.

Aanvankelijk leek het erop dat de twee alleen toepassingen zouden ontwikkelen die Microsoft in de markt zou brengen.
De bedoeling van dit samenwerkingsproject, dat de codenaam 'Fahrenheit' draagt, is het scheppen van universeel bruikbare zware grafische bibliotheken. Deze moeten ook draaien op bijvoorbeeld Windows CE-machines, televisies en spelcomputers. De koerswijziging van SGI verstoorde de relatie tussen Microsoft en Hewlett-Packard. Deze twee werken al enige tijd samen aan de ontwikkeling van geavanceerde grafische toepassingen voor het Windows-platform. Microsoft verklaarde dat het 'hoopt dat HP dit initiatief met SGI steunt'.
Het 'Fahrenheit'-project biedt het noodlijdende Silicon Graphics de mogelijkheid om de groeiende markt voor Windows NT te penetreren met diverse producten voor zwaar grafisch gebruik. Microsoft, aan de andere kant, wint een hoogwaardige grafische architectuur, SGI's Open GL, ter verbetering van diens eigen Direct 3D- en Direct Draw-technologieën. Op de lange termijn kan Open GL de Microsoft-architecturen zelfs vervangen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-12-18T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.