DVD-integratie in Windows 98 op Toshiba

Microsoft en Toshiba werken samen aan de integratie van DVD (digital versatile disk) in Windows 98 met hardware van Toshiba. De verbeterde ondersteuning voor dit opslagmedium is beschikbaar in de derde bèta van Windows 98, die sinds begin december in de Verenigde Staten uit is.

Die nieuwste bètaversie wordt volgende maand in de Benelux gedistribueerd onder ontwikkelaars.
De softwaregigant wil met Windows 98 een volledige architectuur bieden voor DVD. Dit omvat ondermeer een driver voor DVD-rom, een speciaal bestandssysteem en applicaties voor navigatie en gebruik van deze schijven. Het toekomstige besturingssysteem moet niet alleen DVD-video ondersteunen, maar ook interactieve titels gebaseerd op de DVD api's (application program interface) voor Direct X Media en Direct Show.
De hechtere samenwerking met Toshiba biedt Microsoft een minidriver voor de DVD-decoder, een afspeel-applicatie en testcode die gebaseerd is op Direct Show. De hardwarefabrikant krijgt op zijn beurt flinke ondersteuning voor zijn DVD-systeemprocessor, Timpani-I TC81203TB. Deze chip is gebruikt als referentie-ontwerp in het ontwikkelingsproces van de twee partners.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik zoek de compatbel DVD decoder voor de media Player

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-12-19T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.