Managed hosting door True

DVD-integratie in Windows 98 op Toshiba

 

Microsoft en Toshiba werken samen aan de integratie van DVD (digital versatile disk) in Windows 98 met hardware van Toshiba. De verbeterde ondersteuning voor dit opslagmedium is beschikbaar in de derde bèta van Windows 98, die sinds begin december in de Verenigde Staten uit is.

Die nieuwste bètaversie wordt volgende maand in de Benelux gedistribueerd onder ontwikkelaars.
De softwaregigant wil met Windows 98 een volledige architectuur bieden voor DVD. Dit omvat ondermeer een driver voor DVD-rom, een speciaal bestandssysteem en applicaties voor navigatie en gebruik van deze schijven. Het toekomstige besturingssysteem moet niet alleen DVD-video ondersteunen, maar ook interactieve titels gebaseerd op de DVD api's (application program interface) voor Direct X Media en Direct Show.
De hechtere samenwerking met Toshiba biedt Microsoft een minidriver voor de DVD-decoder, een afspeel-applicatie en testcode die gebaseerd is op Direct Show. De hardwarefabrikant krijgt op zijn beurt flinke ondersteuning voor zijn DVD-systeemprocessor, Timpani-I TC81203TB. Deze chip is gebruikt als referentie-ontwerp in het ontwikkelingsproces van de twee partners.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/206841). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Reacties

Ik zoek de compatbel DVD decoder voor de media Player

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×