EC verlaagt importtarieven circuits

De Europese Commissie staat klaar om de importtarieven te verlagen voor circuitborden met ruim één miljard dollar. Volgens woordvoerders van de EC is deze beslissing een onderdeel van de Information Technology Agreement van de World Trade Organisation.

De lidstaten hebben al ingestemd met de tariefverlaging, die voor het eind van dit jaar wordt gekeurd door de Commissie zelf.
De Europese industrie voor de fabricage van elektronica onderwerpt zich vrijwillig aan een herpositionering ten opzichte van zijn tegenhangers in de Verenigde Staten, Japan en Zwitserland. Naar verwachting zullen deze industrieën zich op één lijn opstellen om ook ondersteuning van hun respectievelijke overheden te verkrijgen.
"Uiteindelijk willen we de tarieven terugbrengen tot nul, vóór 1 januari 2000", aldus een EC-woordvoerder. "Daarvoor praten we natuurlijk met het bedrijfsleven. Die totale afschaffing van importheffingen kan in twee stappen gebeuren, op 1 januari 1999 en op 1 januari 2000. Er moet echter nog bepaald worden of er ook uitzonderingen zullen zijn."
De Europese Commissie werkt ook aan overeenkomsten met geheugenfabrikanten in Zuid-Korea. Woordvoerders van de Eecma (European Electronic Component Manufacturers Association) zeggen dat deze gesprekken bedoeld zijn om dumpacties te voorkomen en om privacy-gevoelige data te beschermen. Op de markt voor dram-geheugens heeft Zuid-Korea een Europees marktaandeel van 35 procent, terwijl Europese bedrijven slechts 2 procent van de Koreaanse markt bedienen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-12-19T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.