Grove is Time's man van het jaar

Het Amerikaanse Time Magazine heeft Intel-directeur Andrew Grove uitgeroepen tot 'man van het jaar'. De 61-jarige topman wordt hiermee geëerd als centraal figuur in het ontstaan en de ontwikkeling van de digitale revolutie. Intel produceert microprocessoren voor 90 procent van alle computers ter wereld.

"Het artikel dat de grootste invloed had in 1997, was het verhaal van de afgelopen tien jaar; de groei van een nieuwe economie, aangedreven door de kracht van de microchip", schreefTime Magazine. Chipfabrikant Intel heeft zijn investeerders over de afgelopen tien jaar gemiddelde opbrengsten van 44 procent per jaar gegeven, aldus het blad. Het tijdschrift berekende dat Grove in totaal driehonderd miljoen dollar bezit.
Volgens Walter Isaacson vanTime Magazine was "dehigh-tech industrie in 1990 verantwoordelijk voor minder dan 10 procent van de economische groei in de VS, maar is dat inmiddels meer dan 30 procent geworden".
Grove voelde zich gevleid door de eretitel. "Mijn verkiezing tot man van het jaar is een dubbele eer, omdat het ook voor de context van informatietechnologie geldt", zei de Intel-topman.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-12-22T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.