Managed hosting door True

Grove is Time's man van het jaar

 

Het Amerikaanse Time Magazine heeft Intel-directeur Andrew Grove uitgeroepen tot 'man van het jaar'. De 61-jarige topman wordt hiermee geëerd als centraal figuur in het ontstaan en de ontwikkeling van de digitale revolutie. Intel produceert microprocessoren voor 90 procent van alle computers ter wereld.

"Het artikel dat de grootste invloed had in 1997, was het verhaal van de afgelopen tien jaar; de groei van een nieuwe economie, aangedreven door de kracht van de microchip", schreefTime Magazine. Chipfabrikant Intel heeft zijn investeerders over de afgelopen tien jaar gemiddelde opbrengsten van 44 procent per jaar gegeven, aldus het blad. Het tijdschrift berekende dat Grove in totaal driehonderd miljoen dollar bezit.
Volgens Walter Isaacson vanTime Magazine was "dehigh-tech industrie in 1990 verantwoordelijk voor minder dan 10 procent van de economische groei in de VS, maar is dat inmiddels meer dan 30 procent geworden".
Grove voelde zich gevleid door de eretitel. "Mijn verkiezing tot man van het jaar is een dubbele eer, omdat het ook voor de context van informatietechnologie geldt", zei de Intel-topman.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/206865). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×