Anti-dumpingsovereenkomst Eecma en Japan

De elektronica-industrieën van de Europese Unie en Japan hebben een anti-dumpingsovereenkomst gesloten voor halfgeleiders.

De Electronic Industries Association (EIA) uit Japan en de European Electronic Component Manufacturers Association (Eecma) zijn het eens geworden dat chipfabrikanten bepaalde bedrijfsgegevens moeten verzamelen en archiveren. Het gaat hier om data over productiekosten, prijzen in de thuismarkt en exportaantallen van dram- (dynamic random acces memory) flash rom-chips.
"De toegang tot die verzamelde informatie zal beperkt zijn; alleen de aangewezen overheidsinstanties mogen deze gegevens inzien in het geval van een onderzoek naar dumptactieken. De gevraagde data moet dan binnen veertien dagen aangeleverd worden", verklaarde de Eecma.
De nu gesloten overeenkomst is geldig tot 31 december 2000, met een mogelijke verlengingsperiode van twee jaar indien beide partijen het daarover eens zijn.
Overigens moet deze afspraak zowel in Japan als in Europa door de overheden nog bekeken worden in verhouding tot de respectievelijke antitrust-wetgevingen. Naar verwachting levert dit geen problemen op en zal dit model dienen als voorbeeld voor toekomstige overeenkomsten tussen de Europese Unie en de Verenigde Staten en Taiwan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-12-23T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.