Israel huurt Arabieren voor Jaar 2000

Israel huurt sinds deze maand Arabische programmeurs en ingenieurs om een groeiend tekort aan IT-werknemers tegen te gaan. Deze krapte op de IT-arbeidsmarkt in het Midden-Oosten is voornamelijk te wijten aan het millennium-probleem.

Eerder deze maand arriveerden enkele tientallen Jordaanse IT'ers in Jeruzalem als eerste stap in een revolutionaire samenwerking tussen een Israelisch softwarebedrijf en een Arabische firma. Het hoofddoel van dit project is het ontwikkelen van software die de overgang naar het jaar 2000 mogelijk maakt. In eerste instantie investeren de twee firma's twee miljoen dollar in deze samenwerking.
De Jordaanse programmeurs van Century Investment worden van te voren getraind door de Israelische softwarefirma, Malam Systems. Deze zet als eerste een vestiging op in Jordanië - ondanks het telkens vastlopende vredesproces in het Midden-Oosten en de gespannen verhoudingen tussen Israel en zijn Arabische buurlanden.
Jarenlang schuwden Israelische bedrijven het inhuren van Arabische werknemers, omdat dit gezien werd als een veiligheidsrisico. Veel van de technische firma's werken voor het leger of gebruiken technologie die afkomstig is van defensie. IT-firma's worden door het werknemerstekort nu simpelweg gedwongen om arbeidskrachten uit de buurlanden aan te trekken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-12-29T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.