NEC vergroot aandeel in Packard Bell

NEC en Groupe Bull hebben hun grip op Packard Bell verstevigd door hun belang in die PC-producent te vergroten met driehonderd miljoen dollar. Deze aanvullende investering is afgelopen donderdag gedaan. Hierdoor bezit NEC nu een aandeel van 1,3 miljard dollar, ofwel 49 procent, in Packard Bell. Groupe Bull heeft bijna 13 procent in handen.

NEC stootte zijn PC-activiteiten vorig jaar af en combineerde de desbetreffende divisies met Packard Bell in een houdstermaatschappij. Daarin had NEC een aandeel van 20 procent. Deze verschuiving was bedoeld om de computer-activiteiten van het Japanse NEC wereldwijd te verbreiden. Daarnaast moest dit de Japanse firma transformeren in een directe verkoper.
Sindsdien heeft NEC zijn belang in het houdsterbedrijf langzamerhand vergroot. Het deel dat in bezit is van NEC bedient alleen bedrijfsklanten, terwijl het Packard Bell-gedeelte zich exclusief richt op consumenten. De investering van driehonderd miljoen dollar wordt gebruikt door de NEC-divisie om debuild to order-fabricage uit te breiden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-12-29T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.