Standaard voor DVD-ram in zicht

Het DVD-forum lijkt zich nu eensgezind te scharen achter een standaard voor herschrijfbare DVD-ram-drives die tot 4,7 gigabyte aan informatie op een enkelzijdige schijf kunnen opslaan.

Hiermee hoopt het samenwerkingsverband tussen bedrijven die aan DVD-technologie en producten werken een voorsprong te behalen op andere spelers in het DVD-strijdveld.
De techniek die het Forum nu ontwikkelt, zou niet alleen de capaciteit van DVD-ram vergroten, maar ook leiden tot eenheid tussen niet-leden en leden van het consortium. Diverse bedrijven werken aan eigen, niet-compatibele technieken voor herschrijfbare DVD-schijven en proberen elkaar de loef af te steken. Deze onderlinge strijd zou de introductie en brede acceptatie van DVD-ram ernstig belemmeren.
De huidige 'standaard' voor DVD-ram-drives, die in januari uitkomen, voorziet in de opslag van maximaal 2,6 GB aan data op één kant van een DVD. Dit steekt nogal schril af tegen de bestaande en verkrijgbare DVD-rom-stations, die 4,7 GB aan informatie kunnen bevatten per zijde.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-12-29T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.