Managed hosting door True

Intel neemt belang in Platinum

 

Chipfabrikant Intel en softwareproducent Platinum Technology gaan intensief samenwerken. De samenwerking omvat ondermeer een forse investering van Intel. De twee firma's hebben nog niet bekend gemaakt wat de totale waarde is van deze financiële injectie.

Intel-woordvoerders verwijzen slechts naar voorgaande investeringen, die variëren tussen de drie- en de zeventig miljoen dollar. Analisten schatten deze overeenkomst op ruim veertig miljoen dollar.
Platinum neemt Intels Landesk Configuration Manager over en combineert deze beheersoftware met elementen van de eigen database- en systeembeheer-technologieën. Intel neemt een exclusieve licentie op het hieruit voorkomende geïntegreerde product.
Doel van de samenwerking is het verbreden van het klantenbestand voor Landesk en het vereenvoudigen van systeembeheer voor grote bedrijven. Hiermee nemen de twee het rechtstreeks op tegen concurrenten als IBM's Tivoli Systems en BMC Software. Uiteindelijk moet Landesk een hardware-onafhankelijk hulpmiddel worden voor het beheren van niet alleen hardware en besturingssystemen, zoals nu al het geval is, maar ook applicaties en hulpmiddelen in heterogene omgevingen. Hieronder vallen ook Unix- en mainframe-systemen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/206901). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×