Intel neemt belang in Platinum

Chipfabrikant Intel en softwareproducent Platinum Technology gaan intensief samenwerken. De samenwerking omvat ondermeer een forse investering van Intel. De twee firma's hebben nog niet bekend gemaakt wat de totale waarde is van deze financiële injectie.

Intel-woordvoerders verwijzen slechts naar voorgaande investeringen, die variëren tussen de drie- en de zeventig miljoen dollar. Analisten schatten deze overeenkomst op ruim veertig miljoen dollar.
Platinum neemt Intels Landesk Configuration Manager over en combineert deze beheersoftware met elementen van de eigen database- en systeembeheer-technologieën. Intel neemt een exclusieve licentie op het hieruit voorkomende geïntegreerde product.
Doel van de samenwerking is het verbreden van het klantenbestand voor Landesk en het vereenvoudigen van systeembeheer voor grote bedrijven. Hiermee nemen de twee het rechtstreeks op tegen concurrenten als IBM's Tivoli Systems en BMC Software. Uiteindelijk moet Landesk een hardware-onafhankelijk hulpmiddel worden voor het beheren van niet alleen hardware en besturingssystemen, zoals nu al het geval is, maar ook applicaties en hulpmiddelen in heterogene omgevingen. Hieronder vallen ook Unix- en mainframe-systemen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-12-31T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.