Week van de waarheid voor Apple

Apple verwacht in het eerste kwartaal van zijn nieuwe fiscale jaar een verlies van 100 tot 150 miljoen dollar te zullen lijden. Dit is meer dan waar analisten op gerekend hadden.

Apple had gehoopt op een hoge omzet in december (traditioneel goed voor 40 procent van de jaaromzet) om zo het vertrouwen in de Mac te hernieuwen, maar is hierin nu niet geslaagd. Hierdoor neemt de twijfel bij grote klanten of ze nog wel met Apple in zee moeten gaan verder toe.
Directeur Gilbert Amelio zal het morgen op de vakbeurs Macworld in San Francisco dan ook niet gemakkelijk krijgen. Amelio zal tijdens deze bijeenkomst nadere details geven over de plannen met de Mac de overname van Next. Software-ontwikkelaars en leveranciers van Mac-gerelateerde produkten zullen op basis van onder meer zijn uitleg hun verdere strategie ten aanzien van de Apple Macintosh bepalen.
Tijdens de Macworld zal Adobe Software de nieuwe release van Pagemaker aankondigen en komt Microsoft met de Mac-versie van zijn Internet Explorer browser. Apple zelf zal ondermeer een nieuwe Web-site introduceren, de Apple Club, waar vandaan abonnees (kosten 20 dollar per jaar) ondermeer Mac-software kunnen downloaden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-01-06T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.