IT-tak Andersen ruziet met zusterdivisie

De divisies van Andersen Worldwide rollen vechtend over straat. Andersen Consulting, mondiaal één van de grootste IT-dienstverleners, wil dat accountantsafdeling Arthur Andersen en het overkoepelende Andersen Worldwide zich onderwerpen aan een bindende arbitrage.

Dat maakte deze divisie gisteren na een bijeenkomst in San Fransisco bekend.
Op deze manier hopen de consultants de slepende interne problemen op te lossen. Al eerder beschuldigden de consultants en de accountants elkaar van het roven van stafpersoneel en het plegen van contractbreuk. Het verzoek om arbitrage bevat beschuldigingen van het gebruik van fondsen, gereserveerd voor Andersen Consulting, door de accountantsdivisie. Ook de agressieve campagne van Arthur Andersen kwam ter sprake. George Shaheen, één van de partners van Andersen Consulting, zei na afloop van de bijeenkomst dat deze acties niet overeenkomen met de interne overeenkomst.
Het is ook mogelijk dat Shaheen met deze klachten de onderneming hoopt te splitsen. De accountantsdivisie heeft het uiteenvallen tot nog toe kunnen tegenhouden. De consultants hebben de afgelopen jaren meer winst geboekt dan hun collega's bij Arthur Andersen, maar moesten deze opbrengst wel delen. Het verzoek van Andersen Consulting voor arbitrage is ingediend bij de Internationale Kamer voor Commercie. De andere partijen hebben dertig dagen om te antwoorden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-12-18T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.