Unisource participeert in Hongaarse telecomaanbieder

Unisource gaat de Hongaarse markt betreden. Het consortium van PTT Telecom, de Zwitserse PTT en het Zweedse Telia, doet dit in het samenwerkingsverband MKM-Tel. In het consortium zitten, naast Unisource, de Hongaarse spoorwegen, het nationale olie en gasbedrijf en een onderneming voor computersystemen.

Unisource neemt een belang van 49 procent in de tweede Hongaarse telecomaanbieder.
De nieuwe aanbieder zal vanaf 1 januari besprekingen starten over de aanleg van een netwerk langs het treinspoor. MKM-Tel zal zich met het eigen netwerk richten op de zakelijke markt en wil uitgroeien tot marktleider op het gebied van elektronische commercie via Internet. In het eerste jaar zal MKM-Tel een netwerk aanleggen tussen negentien grote steden in Hongarije. Eind 1999 moet de infrastructuur heel Hongarije bereiken. In 1998 legt de onderneming 1000 kilometer netwerk aan, in 1999 ruim 2700 kilometer. De huidige 1100 kilometer, overgenomen van aandeelhouders, wordt in 2000 gemoderniseerd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-12-23T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.