Managed hosting door True

Compaq, Microsoft en Intel komen met VIA

 

Compaq, Microsoft en Intel gaven gisteren de eerste specificatie vrij van de Virtual Interface Architecture (VIA). De specificatie, gedefinieerd door de drie computerbedrijven, moet zeer snelle communicatie tussen geclusterde servers mogelijk maken.

Volgens de drie hebben tot dusver ruim honderd bedrijven meegewerkt aan de specificatie. Naar verwachting komen de eerste producten op basis van VIA, waaronder san-interface-kaarten (system area network), schaalbare hoge-snelheid switches en database-programmatuur, in de loop van 1998 uit.
De specificatie geeft een standaard voor zeer snelle communicatie tussen servers binnen een cluster. Dit biedt vooral veel voordelen voor gedistribueerde bedrijfsnetwerken. De architectuur verbetert de prestaties van 'verdeelde' applicaties aanzienlijk doordat het vertragingen vermindert in de communicatie tussen de servers onderling.
VIA zou in nagenoeg alle omgevingen functioneren, onafhankelijk van besturingssysteem of type processor. Samen met de brede steun uit industriële hoek leidt dat er waarschijnlijk toe dat het snel een plaats verovert in clusteroplossingen. Sun Microsystems, dat de specificatie aanvankelijk niet steunde, meldt dat toch te gaan doen als zijn Solaris x86-oems (original equipment manufacturer) het nodig hebben.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/206977). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×