Compaq, Microsoft en Intel komen met VIA

Compaq, Microsoft en Intel gaven gisteren de eerste specificatie vrij van de Virtual Interface Architecture (VIA). De specificatie, gedefinieerd door de drie computerbedrijven, moet zeer snelle communicatie tussen geclusterde servers mogelijk maken.

Volgens de drie hebben tot dusver ruim honderd bedrijven meegewerkt aan de specificatie. Naar verwachting komen de eerste producten op basis van VIA, waaronder san-interface-kaarten (system area network), schaalbare hoge-snelheid switches en database-programmatuur, in de loop van 1998 uit.
De specificatie geeft een standaard voor zeer snelle communicatie tussen servers binnen een cluster. Dit biedt vooral veel voordelen voor gedistribueerde bedrijfsnetwerken. De architectuur verbetert de prestaties van 'verdeelde' applicaties aanzienlijk doordat het vertragingen vermindert in de communicatie tussen de servers onderling.
VIA zou in nagenoeg alle omgevingen functioneren, onafhankelijk van besturingssysteem of type processor. Samen met de brede steun uit industriële hoek leidt dat er waarschijnlijk toe dat het snel een plaats verovert in clusteroplossingen. Sun Microsystems, dat de specificatie aanvankelijk niet steunde, meldt dat toch te gaan doen als zijn Solaris x86-oems (original equipment manufacturer) het nodig hebben.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-12-17T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.