Grote voorraad brengt Corel in problemen

Corel heeft in het vierde kwartaal opnieuw in het stof moeten bijten. Het terughalen van software uit de verkoop- en distributiekanalen en het verkleinen van de eigen voorraad heeft een nettoverlies van rond de 95 miljoen dollar opgeleverd. De nettowinst uit verkoop in het vierde kwartaal bedraagt 44 miljoen dollar.

Volgens officiële woordvoerders van het bedrijf heeft Corel twaalf miljoen dollar moeten afschrijven op 'verouderde' software. Dit betreft voornamelijk versies van het tekenpakket Coreldraw die zijn stopgezet. Daarnaast heeft de softwaremaker zich behoorlijk verkeken op de hoeveelheid retourzendingen die het kreeg te verwerken. Het moest hierbij een verlies incasseren van vijftig miljoen, waarbij het voor het merendeel ging om retouren van de Wordperfect 7.0 suite voor Windows 3.1. Michael O'Reilly, financieel directeur van Corel: "Volgens onze informatie bestond er nog een aanzienlijk aantal 3.1-gebruikers. Die bleken echter geen behoefte te hebben aan een update."
O'Reilly verwacht dat het verlies geen ontslagen tot gevolg heeft. "Wij zijn voorlopig niet van plan aan het huidige personeelsbestand te sleutelen. Misschien zijn we in de loop der tijd wel gedwongen dat in overweging te nemen."
Vooruitblikkend op de nabije toekomst meldde Corel-directeur Michael Cowpland dat het bedrijf uit Ottawa enkele nieuwe producten op de rails heeft staan. Twee op Java gebaseerde applicaties, met de werktitels Alta en Remagen, en een netwerkcomputer die in 1998 het licht moet zien. Remagen, dat begin 1998 uit moet komen, is een technologie die een brug slaat tussen Java en Windows. De andere nieuwe applicatie, Alta moet halverwege het nieuwe jaar uitkomen en is een platform dat Java, XML en Html combineert.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-12-19T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.