Newbridge koopt UB Networks

Tandem verkoopt dochterbedrijf UB Networks, leverancier van hardware, software en service op het gebied van netwerken, aan Newbridge Networks. De bedrijven hebben daartoe een voorlopige overeenkomst gesloten.

Newbridge Networks is gespecialiseerd in ATM-produkten voor wan's. Het bedrijf kan zijn produktlijn strategisch uitbreiden richting lan. De prijs die Newbridge naar verwachting zal betalen ligt tussen de 100 en 150 miljoen dollar, een koopje volgens de analisten.
UB Networks heeft een jaaromzet van rond de 377 miljoen dollar. Het bedrijf is opgericht in 1979 en had al snel een sterke positie bij de Fortune 500-bedrijven. Langzamerhand verloor het echter steeds meer terrein aan andere switch- en hub-leveranciers, totdat Tandem het in 1988 overnam. UB Networks wordt een volledige dochter van Newbridge Networks. Christopher Brennan,president encoo behoudt zijn huidige baan. Peter Sommerer, nu vice-voorzitter van Newbridge Networks wordt de nieuweceo van UB Networks. Hij was zes jaar langpresident van Newbridge.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-01-07T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.