Vraagtekens bij toekomst Borland

Borland, leverancier van produkten en diensten voor software-ontwikkelaars, is door ernstige financiële problemen gedwongen een aantal ontwikkelingen op een laag pitje te zetten.

De Amerikaanse adviesgroep Gartner waarschuwt hiervoor in een recente nieuwsbrief. Borland gaat zich waarschijnlijk concentreren op nieuwe versies van Jbuilder (vroeger Latte genaamd), de visuele 'tool' voor applicatie-ontwikkeling Delphi 97 en de C++ Builder 'tools'. Gartner vreest dat niet-strategische produkten als Dbase en Interbase minder aandacht zullen krijgen.
Begin vorig jaar paste Borland de strategie aan, maar het succes hiervan is uitgebleven. Nieuwe client/server- en Internet-tools zouden voor meer omzet moeten zorgen. Verder was het de bedoeling de desktopprodukten uit te bouwen. Dit zou de inkomstendaling bij de desktopdatabase-produkten moeten compenseren. Maar dit is niet gelukt. De inkomsten uit deze software lopen sneller terug dan was verwacht, aldus Gartner. Ook de verkopen van Delphi zouden volgens Gartner tegenvallen. Hetzelfde zou gelden voor de 'upgrade' naar C++ 5.0, die is uitgerust met Java-ontwikkeltools.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-01-17T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.