Apple-topman ontvouwt Mac-plannen

Apple topman Gilbert Amelio heeft afgelopen dinsdag, tijdens zijn speech bij de opening van de Macworld Conferentie in San Francisco, gedetailleerde plannen voor het nieuwe Mac-besturingssysteem uit de doeken gedaan.

Halverwege dit jaar en begin volgend jaren moeten de eerste versies hiervan beschikbaar komen, maar pas half 1998 zal de massaproduktie op gang komen.
De software zal zo'n 85 percent van de bestaande Mac-programma aankunnen, en draaien op alle door Apple geleverde computers, inclusief de Power-pc en de Performa-modellen. Het bedrijf zal de komende vijf tot tien jaar een tweesporen beleid volgen ten aanzien van haar besturingssystemen. Apple-machines kunnen daardoor zowel het nieuwe, op Next gebaseerde, als het bestaande, System 7, besturingssysteem aan.
Overigens stelde Amelio dat het driejaren plan om in 1998 weer winstgevend te worden - ondanks de recente tegenvallers - nog steeds op koers ligt. De verliezen in het eerste kwartaal zouden niet aan Apple maar aan een voor alle computerleveranciers teleurstellende markt liggen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-01-09T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.